Pompoen lantaarn

Een pompoen lantaarn maak je zo!
Koop een mooie, knaloranje pompoen met een grappige vorm. Niet te klein en ook niet te smal van boven. Snijd de top eraf als een klein rond hoedje of als een grappige kartelrand. Hol met een lepel de pompoen uit. De zaden gaan naar de compost en van het vruchtvlees kun je straks iets lekkers maken: een cake, een zoete of hartige taart of soep. Net waar je zin in hebt. Maar dat komt later, eerst de lantaarn afmaken.

Gemene grijns of lief lachend?
Als je al het vruchtvlees eruit hebt geschraapt, teken je met een stift de ogen en de mond. Heb je een extra grote pompoen, dan past er ook nog een neus bij. Met een scherp mesje snijd je het gezicht eruit, maar kijk uit voor je vingers. Is de grijns van je pompoen te lief of te gemeen geworden? Geef er een draai aan en geef de andere kant ook nog gezicht!
Zo kun je kiezen welke kant je op Halloweenavond naar buiten laat kijken. Wordt dat een flakkerende blik die kwade geesten buiten houden of ben je de gulle gever die gaat voor ‘trick-or-treat’?

PS  Heb je een kleine pompoen, kijk dan uit dat de hoed van je pompoenmonster niet door de warmte van het waxinekaarsje verbrandt. Staat je lantaarn binnen? Ga voor veilig en gebruik een ledkaarsje.

Halloween
Een pompoen hoort bij Halloween. Dit feest begon eeuwen geleden. De Kelten noemden het All Hallow’s Eve. De avond voor Allerheiligen. Hoe het komt dat wij nu ook Halloween vieren is een heel verhaal. Wil je hier meer over weten, luister naar mijn column ‘Waar is Jet?’ bij Chris Natuurlijk. Te beluisteren op zaterdag 31 oktober van 8.00 tot 9.00 bij Radio Rijnmond.
Een inspirerend programma dat je niet mag missen. Ook boeiend voor niet-Rotterdammers. Echt waar.
Uitzending gemist? Luister online of via je mobiele telefoon met de Rijnmond-app.