Vakantiegevoel

Het zomert. Ook in mijn hoofd. Als ik het woord zomer hoor, denk ik aan vakantie. En als de zon schijnt, voelt de dag nog meer als vakantie.

Samen met Chris Vemer beleef ik voor het programma Chris Natuurlijkeen dagje vakantie. We gaan met de Waterbus en nemen onze fietsen mee. Geen files en geen stress. 
Voor de mooiste vakantiemomenten hoef je echt niet ver te reizen. Een wandeling door het getijdebos bijvoorbeeld. Dat is rustgevend, maar ook spannend, want als het tij keert, moet je op de terugweg wezen. Zelfs de hoogste laarzen zijn niet hoog genoeg voor het opkomende water.
We zijn er al. Het is de eerste halte: Krimpen aan IJssel.
Nee. We stappen niet uit en varen door.
‘Misschien iets voor de terugweg,’ zeg ik.

Nog geen uur later zijn we in Dordt. Onze dag begint bij Villa Augustus, een voormalige watertoren en eindigt met een inspirerend rondleiding door DordtYart, de voormalige scheepswerf en machinefabriek De Biesbosch. Twee bijzondere gebouwen die dichtbij elkaar liggen, en die nu allebei iets anders zijn.
Wil je hier meer over weten? Luister zaterdag 20 juli naar een nieuwe aflevering van Waar is Jet? Bij Chris Natuurlijk!
Van 8.00 uur tot 9.00 op Radio Rijnmond
Programma gemist? Zo kun je ook naar het programma luisteren.

PS
DordtYart is een bijzondere plek die je nog tot en met 28 juli a.s. kunt bezoeken.

Tip
Speciaal voor de aflevering Waar is Jet ? Schreef Bianca Boer een gedicht bij de kunstwerken die te zien zijn bij de laatste editie van DordtYart: Verschijnen, verdwijnen.