De persen draaien voor de stArt Award 2017

De 20 genomineerden zijn vandaag bekend gemaakt. Als extra opdracht maakten zij een omslag voor de Jungle BoekieBoekie. Ze zijn allemaal even mooi. Vandaar we gisteren besloten er schetsboekjes met een bijzonder schutblad van te maken.

Gistermiddag bedacht en vandaag al gedrukt. Eigenlijk kan dat niet. Toch is het gelukt. De persen draaien, de eerste kleuren staan er op. Morgen komen de andere twee kleuren erbij. Steef Lankhort van drukkerij Tripiti draait overuren. Maar het begon bij Xander Wiersma (de vormgever). Het was het een race tegen de klok, de GIGA bestanden waren te zwaar voor internet. Dan maar op de fiets van Den Haag naar Leidschendam: daar zit Marc Gijzen (de lithograaf). Klokslag 1 uur lag de PDF in de mailbox van John Hoornweg (de drukker).
Het was buffelen, ook al hadden we besloten dat we dat niet meer wilden.
Het BoekieBoekie-team staat altijd klaar om het onmogelijke te realiseren.

Voor elke genomineerde ligt een set Jungle schetsboekjes klaar. Voor alle fans legt het onzichtbare winkelmeisje setjes klaar. De toonbank is tot de nok gevuld. En wie weet kunnen we met de opbrengst de volgende editie van de stArt Award realiseren.
Ik hoor de kassa al rinkelen: wie is de volgende?
Tot zo: http://winkel.boekie-boekie.nl/

PS Niet vergeten te stemmen!