Over mij

jet manrho.jpg

Jet over Jet
Ik ben een noorderling en een Rotterdammer. In Drenthe ben ik geboren, vlak bij de IJssel groeide ik op. Na wat omwegen ging ik in Groningen studeren en via Amsterdam kwam ik in Rotterdam terecht. Nog nooit heb ik ergens zo lang gewoond, daarom voel ik me ook Rotterdammer.
Op mijn zestiende vertrok ik in mijn eentje voor een jaar naar Amerika. Dat was in de tijd van geen internet, geen mobiele telefoon, geen skype of zoom. Je kon niet even een WhatsApp sturen en een telefoongesprek naar Nederland was net zo duur als een spijkerbroek. De dingen die ik zag of beleefde vertaalde ik in woorden en gingen als brief naar mijn vrienden en familie aan de andere kant van de oceaan.
Sindsdien zie en denk ik verhalen. Het is zelfs mijn werk geworden. Het doorgeven van verhalen. Ik hou van details en bijzondere feiten. Ook ben ik kritisch. In alles wat ik doe. Meestal denk ik: dat had beter gekund. Maar complimenten zijn ook belangrijk. Daar word je blij van.
Mijn werk kent een aantal mijlpalen en voor sommige heb ik zelfs onderscheidingen ontvangen. Daar ben ik trots op. De meeste dingen die ik gedaan heb, zijn ontstaan. Dat gebeurde. Niet alles is gelukt, maar dat hoort erbij. Mijn werk is vooral een aaneenschakeling van avonturen en bijzondere ontmoetingen. Al zijn er ook dagen dat er helemaal niets gebeurt. Nou ja, bijna niets. Ook dat hoort erbij.

Jet Manrho