Nul op de meter: hoe doe je dat?

Het lijkt zo eenvoudig: als je toch gaat verbouwen, doe het dan goed. Ofwel: duurzaam en energiezuinig. Dat betekent zelf energie opwekken, geen gasaansluiting en je huis goed isoleren.

De afgelopen twee jaar heb ik bouwbeurzen bezocht, artikelen gelezen en stapels folders doorgespit over hoe je een huis verantwoord kunt verbouwen. Echter hoe meer ik te weten ben gekomen, hoe moeilijker ik het vind keuzes te maken.
De meeste voorbeelden uit de verzamelde informatie spreken niet tot mijn verbeelding en de adviezen van bevriende architecten en andere deskundigen duizelen in mijn hoofd. Wat nu?
De enige oplossing om mijn opgebouwde kennis te kunnen toetsen is veldonderzoek.
Chris Vemer en ik gaan op onderzoek en bezoeken een woonhuis dat duurzaam gerenoveerd is.

Luister zaterdag 12 januari 2019 naar een nieuwe aflevering van Waar is Jet? bij Chris Natuurlijk. Van 08.00 tot 9.00 uur op Radio Rijnmond. Programma gemist? Hier kun je ook naar het programma luisteren.

Inspirerende voorbeelden: