Vreugdesoep

De vegan uitdaging: dag 2
Samen met  fotograaf Maarten Laupman ben ik in de week zonder vlees en zuivel op zoek naar nieuwe smaken. Het is dag 2. We strijken neer bij Parqiet: het eetcafé midden in het Het Park bij de Euromast. Het is een gezellige drukte. Er gebeurt van alles om ons heen en door het groen van het park, is toch het ontspannend.

De kaart is elke week een verrassing, ook als je vegan bent. De ‘special’ van deze week is: aubergine-venkelsoep met een vleugje sinaasappel geserveerd met toast van vers brood.

De soep ziet er feestelijk uit en het ruikt verrukkelijk. Geurige dampen komen mij tegemoet: dat is proeven met je neus. Ook al is de soep smeuïg, door de tomatensaus als garnering proef je verschillende smaken.

Het recept komt uit het kookboek VEGAN. Ik pak het boek erbij en blader door naar bladzijde 237. Daar staat wat je nodig hebt en hoe je de soep maakt. Jigal Krant noemt dit gerecht een hartverwarmend troostsoepje. Ik noem het een vreugdesoep. Van de geur en smaak word ik vrolijk. Het smaakt naar meer, maar als ik lees hoeveel werk het is, dan ben ik heel blij dat er restaurants zijn.


Met de smaak van vreugdesoep genieten Maarten en ik van de laatste zonnestralen in het park.